Tentoonstelling

 TENTOONSTELLING
Emiel Leybaert

Vanaf zaterdag 24/02/2024 stelt Emiel Leybaert tentoon. Emiel is een vaste waarde bij ons en we zijn dan ook verheugd hem nu opnieuw te gast te hebben.

Emiel Leybaert werd artistiek gevormd aan de
Koninklijke Academie van zijn geboortestad waar hij met realistische kijk en een sterke verbondenheid met mens, maatschappij, natuur en kosmos, streeft naar authenticiteit en zuiverheid waar kleurbeheersing centraal staat, wat internationaal waardering heeft gekregen.
Zijn werk, doordrenkt van emotie en vakmanschap, onthult Leybaert’s diepgaande kennis van materiaal en kleur, waarbij zijn composities een driedimensionale structuur bereiken en zijn kleurgebruik een eigen gevoelswaarde geeft zonder de harmonie van het geheel te verstoren.
Zijn abstracte werken, met invloeden van constructivisme, dragen bij aan een poëtische geladenheid die de kijker uitnodigt om persoonlijke dromen in te vullen, terwijl de esthetische vormgeving en gelaagde verflagen getuigen van Leybaert’s verbondenheid met de menselijke emotie en verlangens naar warmte en genegenheid.

Tevens werken in permanentie van o.a. Rafael Gorsen, Distel, Gisela Vacca, Sohder, Adi Steurbaut, …